Wat was het een geweldig feest, het Spijkerbroekengala 2019. Wij kijken er nog steeds met veel plezier op terug.

In 2019 hebben we samen maar liefst 172.500 Euro opgehaald, waarmee de geselecteerde goede doelen voor veel kinderen in Nederland het verschil (hebben) kunnen maken. Een geweldig resultaat mede dankzij onze trouwe sponsors.

In 2020 maken we er een nog mooier feestje van, dachten we. En toen deed covid-19 zijn entree. We hebben van alles bedacht om het Spijkerbroekengala op een verantwoorde manier door te laten gaan, maar moesten helaas het gala uitstellen.

Van uitstel komt bij ons geen afstel, want wij gaan er dit jaar weer helemaal voor!

Vrijdag 5 november 2021 wordt de 7e editie van het Spijkerbroekengala gehouden in Studio A12. Het enige gala waar je naar toe kunt komen in je spijkerbroek. Het thema van dit jaar is Celebrate ‘Live’. Samen met alle gasten gaan wij weer het verschil maken voor een kind.

Esther Herber, voorzitter van de stichting, las 8 jaar geleden een stukje in de krant over kleine goede doelen die financieel best wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Samen met een aantal gedreven ondernemers bedacht zij een plan om een benefietgala te organiseren voor goede doelen die zich inzetten voor kinderen. 

Waarom in spijkerbroek naar een gala? Gewoon omdat het makkelijk is voor de genodigden, geen zorgen over wat je moet aantrekken of extra kosten voor de huur/aanschaf van een smoking of galajurk. 

De 7e editie zetten wij ons in voor Stichting Onky Donky en Stichting Terre-Rett Syndroom Fonds.

Ben jij er dit jaar ook (weer) bij op vrijdag 5 november? Meld je dan nu aan voor een tafel of een paar stoelen.

FOTO'S 2019

Bekijk de foto’s van de 6e editie van het Spijkerbroekengala.

TICKETS

ticket

Los Ticket

€ 150,-

Prijs is exclusief BTW

tafel

Tafel voor 8 personen

€ 1200,-

Prijs is exclusief BTW

tafel

Tafel voor 10 personen

€ 1500,-

Prijs is exclusief BTW

SPONSOREN

ENTERTAINMENT

Celebrate "Live"

Na de geweldige ‘Vrienden van het Spijkerbroekengala’ editie in 2019 staat de 7e editie in het teken van 

  ‘Celebrate Live’       

De line up en het programma is in grote lijnen bekend. We beloven u een onvergetelijke avond en een swingend programma met o.a. de band Sonny’s Inc, Nienke van den Berg en een special guest.

 Put on your jeans and dancing shoes!

LINE-UP & PROGRAMMA

Sonny's Inc.

Compleet en ‘op maat’ zijn sleutelwoorden in de muzikale presentatie die Sonny’s Inc. op de bühne brengt. Met een keur aan veelzijdige muziekgenres zoals latin, pop, soul, funk, r&b, jazzy en Nederlandstalig. Maar altijd herkenbaar!

In hun repertoire vind je onder meer de nummers van: Al Jarreau, Lionel Richie, James Brown, Stevie Wonder, Seal, Robbie Williams, Enrique Iglesias, Bruno Mars, Marco Borsato en vele andere artiesten. Bovendien spelen ze ook zelf gearrangeerde medleys van o.a. Michael Jackson, Kool & the Gang, Earth Wind & Fire en moderne dance medleys.

Als klap op de vuurpijl hebben ze een fantastisch latijns-amerikaans blok met o.a. Balada Boa, Ai se eu te pego, Silencio, la Camisa Negra, Suavemente, Oye mi canto, Sopa de caracol, Conga, living la vida loca, enz. enz

Frans Duijts

Frans Duijts de sympathieke zanger uit Tiel staat garant voor een feestje van formaat! Wie kent hem niet van al zijn hits en natuurlijk de topper van dit jaar Ik zing een beetje Frans Duits met rapper Donnie.

Nienke van den Berg

Zangeres, zangcoach en presentator. Ook dit jaar is Nienke van den Berg weer van de partij. Met haar repertoire verzorgt zij de opening van onze feestavond.

GOEDE DOELEN

Stichting Onky Donky is gelegen naast de kinderboerderij De Grebbehoeve in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het Onky Donky Huis is uniek. Het is het enige huis dat in een dierentuin is gevestigd en de deuren openstelt voor kinderen in een zorgelijke situatie die beperkt worden in hun kind-zijn.

Bij Onky Donky begint alles bij het kind. Stichting Onky Donky vindt dat kinderen in een zorgelijke situatie, die beperkt worden in hun kind-zijn, extra aandacht verdienen in de veilige en liefdevolle omgeving van het Onky Donky Huis.

Door het bieden van een geheel verzorgde Onky Donky Dag wil stichting Onky Donky kinderen een onvergetelijke dag bieden. Een dag waarin zij onder deskundige begeleiding vrij kunnen spelen en kunnen genieten in de veilige en liefdevolle omgeving van het Onky Donky huis.

LEES MEER

Stichting Terre is het Rett Syndroom Fonds ondersteunt toegepast wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van therapieën zodat kinderen met het Rett syndroom alles uit het leven kunnen halen wat erin zit. 

Stichting Terre-Rett Syndroom Fonds ondersteunt deze projecten financieel en organiseert overleg tussen (internationale) specialisten van verschillende instellingen zodat de beschikbare kennis wordt gedeeld en de ontwikkeling van het onderzoek wordt versneld.

Stichting Terre is voor deze projecten ook intermediair tussen patiënten, ouders en verzorgers enerzijds en medische en onderzoekspartners anderzijds.

Stichting Terre is vernoemd naar Terre, een meisje met het Rett Syndroom. Benieuwd naar wie Terre was en waarom onderzoek naar het Rett syndroom zo belangrijk is?

LEES MEER

6 JAAR VOOR HET GOEDE DOEL

2019

Vrienden van …

Opbrengst € 172.500

Goede doel:

2018

Proud to be Dutch

Opbrengst € 145.000

Goede doel:

2017

The Friday Night Fever

Opbrengst € 116.900

Goede doel:

2016

Ibiza Club Edition

Opbrengst € 110.000

Goede doel:

2015

Met uw hulp Rett ik het wel

Opbrengst € 72.656

Goede doel:

2014

Feest voor een feestje

Opbrengst € 42.000

Goede doel:

Goede doel:

OVER ONS

Het Spijkerbroekengala is een gezamenlijk initiatief van gedreven ondernemers, die zich ieder jaar belangeloos inzetten voor goede doelen die in het teken staan van:

Het verschil kunnen maken voor een kind”

Onze missie is om ieder jaar voor verschillende goede doelen die ANBI gecertificeerd zijn en ook gelieerd zijn aan kinderdoelen een gala te organiseren waarvan de opbrengst geheel en volledig aan hen toekomt. Zo kunnen we voor veel kinderen in Nederland “het verschil maken”. Hetzij door middel van geld dat ter beschikking wordt gesteld aan onderzoek of geld dat gebruikt wordt voor praktische zaken waarmee kinderen die dat nodig hebben geholpen worden.

In januari van ieder jaar kiezen we de goede doelen uit waarvoor we ons dat jaar gaan inzetten. Ieder goed doel dat voldoet aan de 2 voorwaarden: gelieerd aan kinderen en een Nederlandse stichting is met een project in Nederland kan zich aanmelden bij Stichting Spijkerbroekengala om in aanmerking te komen voor een gift. Het bestuur heeft al een keuze gemaakt voor dit jaar. 

Bestuur Spijkerbroekengala:
Esther Herber-Zey; Voorzitter van de Stichting
Marco Peek; Penningmeester
Martijn Veen; Secretaris
Albert Zuurveld; Algemeen bestuurslid
José van Daal; Algemeen bestuurslid
Nathalie van der Stel; Algemeen bestuurslid

info@spijkerbroekengala.nl

Wat de persoonlijke missies zijn van onze bestuursleden

 

Esther-Herberkopie

Esther Herber

‘Met elkaar het verschil kunnen maken voor een kind’; dat is mijn drive om deel uit te maken van het Spijkerbroekengala team. 

En, man wat ben ik trots op dit team. Ieders eigen inbreng, specialisatie, motivatie en gedrevenheid maakt ieder gala weer tot een groot succes en daarmee kunnen we heel veel kinderen helpen, dat is ons gezamenlijke doel! 

Ik ben er trots op onderdeel te mogen zijn van dit gedreven team en hoop nog jaren op deze wijze met elkaar voor heel veel kinderen het verschil te zullen maken.’ 

MarcoPeekfotoSBGsq

Marco Peek

‘Ik vind het fantastisch om met dit mooie team van inspirerende mensen een gala te mogen organiseren voor kinderen waar wij het verschil kunnen maken.

Het is ieder jaar weer een feest om samen weer iets neer te zetten waar de weken na het gala vaak nog over wordt gesproken met als uiteindelijk doel een mooi bedrag bestemd voor kinderen.

Ik hoop dat ik nog jaren betrokken mag zijn bij deze mooie stichting.’

SBGMartijn-768x1024sq

Martijn Veen

‘In eerste instantie ben ik aangehaakt bij het Spijkerbroekengala doordat mijn kleindochter Evi aan het Rett syndroom lijdt en Stichting Terre als 1 van de doelen werd gekozen.

Ik ben toen zo geraakt door de liefde, energie en het enthousiasme van het Spijkerbroekengalateam dat ik me heb aangesloten bij deze fantastische club.

Wat is er nou leuker om jaarlijks een pracht feest te mogen organiseren en met de opbrengst hiervan zieke kinderen en hun familie te kunnen helpen. 

Deel en geniet!’

SBGAlbertZuurveldsq

Albert Zuurveld

‘Het mogen meewerken aan de realisatie van het Spijkerbroekengala en de bijbehorende activiteiten geeft jaarlijks heel veel inspiratie en voldoening. Daarnaast is het zeer dankbaar werk. Het delen van je creativiteit, kennis en kunde en deze ook in  zetten voor de ouders/mensen achter die goede doelen geeft energie. Het samenwerken met de andere gedreven teamleden van het Spijkerbroekengala leert en motiveert je de lat steeds weer hoger te leggen.

Het realiseren van een dergelijke top-avond blijft zowel voor de gasten, goede doelen en de mensen achter deze doelen, telkens weer een feestje in meerdere opzichten!’

Jose

José van Daal

‘Sinds 2016 was ik  zijdelings betrokken bij de Stichting Spijkerbroekengala echter sinds januari 2017 mag ik dit bijzondere mensen team officieel versterken.

Ik vind het een groot voorrecht mij te mogen inzetten voor dit goede doel en ervoor te zorgen dat Stichting Spijkerbroekengala een nog grotere zichtbaarheid zal verwerven en zo voor heel veel kinderen het verschil kan maken.

Want wat is nu mooier dan kinderen, die het niet zo makkelijk hebben door bepaalde omstandigheden en ook hun ouders, die dag en nacht klaar staan voor hen, een dag te bezorgen waar ze samen met elkaar extra stralen. Of dat de donaties bij kunnen dragen aan een essentieel en noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek.

Daar doe ik het voor, samen met ons top team!’

NathalieSBG

Nathalie van der Stel

“In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met het Spijkerbroekengala. Het was een ongekende ervaring en een geweldige avond. Professioneel opgezet en met zoveel liefde georganiseerd. Ik hoefde natuurlijk niet lang na te denken over de vraag van Esther Herber of ik deel uit wilde maken van dit team. 

Ik zet mijzelf heel graag in voor deze Stichting Spijkerbroekengala. Deze stichting zorgt ervoor dat andere goede doelen hun dromen kunnen nastreven voor kinderen in Nederland die wel een beetje hulp kunnen gebruiken. 

Samen het verschil maken, ik geloof erin!”

LOCATIE & INFORMATIE

Calendar_round

Datum

5 november 2021

Date_round

Tijd

18:00 – 01:00

Location_round

Locatie

Studio A12 in Bunnik

Parking_round

Parkeren

Gratis & bewaakt

dresscode_round

Dresscode

Spijkerbroek

Routebeschrijving

Klik hier voor de route vanuit Amsterdam (A2, A12, A27)

Klik hier voor de route vanuit Arnhem (A12)